11:15

IBK Lockerud Mariestad F13

Referat: Mullsjö AIS F13 - IBK Lockerud Mariestad F13

Matcherna mot Mullsjö 09/10 är det alltid mkt känslor inblandade i ett lag som vi mött 2 ggr tidigare i år och vi har haft det tufft mot. Men idag så var det ALDRIG något snack om vilket lag som skulle ha med 3 poäng!

Period 1: Vi trycker på att hålla ett högt bolltempo med enkla pass och snabba fötter. Tjejerna anger tonen direkt och i stort sett under hela första perioden så har vi ett konstant tryck mot deras mål. 4.27 så driver Alice Levin upp bollen på vänsterkanten där ifrån brukar hon skjuta MEN hon slår in en fantastisk boll till Vera som sätter 1-0 där släpper mkt känslor. Vi levererar i varje byte 9.00 så är det återigen dags för Vera som gör 2-0 snyggt assisterad av Zoe. Vi trummar på i varje byte och behåller trycket mot deras målvakt samt deras backar får inte en lugn stund med boll. 14.49 så slår Alice Levin till och gör 3-0 på pass av Vera, vi har många bra pass över planen idag som gör att vi får bra med målchanser. 15.27 så är det dags igen för Levin denna gång snyggt assisterad av sin namne Bolin fram till 4-0 vilket blir period resultatet som är i underkant.

Period 2: Snacket är att fortsätta hålla enkla pass. Nu stänger Mullsjö mitten bättre vilket gör det lite tuffare för oss och vi börjar spela lite svårare igen. 2.26 så kan vi ändå göra 5-0 genom Nellie som väggspelar med Bolin. Det blir lite mer böljande spel i matchen som gynnar Mullsjö och dom kan skapa lite mer på det och genom att omställning så gör 1-5 tid 8.46. Bytet efter så har vi en häftig sekvens tjejerna som är inne trycker ner Mullsjö fullständigt och tillslut så gör vi 6-1mkt välförtjänt genom Vera snyggt assisterad av Bolin. Tyvärr så gör Mullsjö 2-6 tid 11.06 då vi missar lite framför mål men det är ett bra avslut. Vår ledning står sig perioden ut trots att Mullsjö drabbas av en utvisning men då inte lägger någon fokus alls på det så rinner det ut i sanden.

Period 3: Vi får en kanonstart på tredje perioden då Ida driver upp bollen fintar skott och passar snyggt till Zoe som smugit upp centralt tar emot bollen och drar in 7-2 bakom deras målvakt tid 00.39. Resten av perioden så dominerar vi bra och våra uppspel är bra längs sargerna, det är ett under att vi inte gör mer mål denna match. Men vilken leverans av samtliga ute på planen. Snyggt nu laddar vi i veckan och avslutar med matchen mot Lisch hemma på Lördag.